07/10/2016

MUZIEK

Dani Klein was jarenlang de frontvrouw van Vaya Con Dios. De groep verkocht meer dan 10 miljoen albums en trad dertig jaar lang over heel de wereld op. Met een Farewell tour met uitverkochte concerten in veertien landen en twee uitzonderlijke afscheidsconcerten in oktober 2014 in de Lotto Arena en Vorst Nationaal viel het doek definitief voor de groep.

Gelukkig kondigt Dani Klein onmiddellijk een nieuw project aan. Samen met de drie gerenommeerde jazzmuzikanten - en ook muzikanten van Vaya Con Dios - Sal La Rocca, William Lecomte en Tim De Jonghe brengt ze de meest vrolijke nummers uit het rijk gevulde repertoire van Billie Holiday. 

Op die manier wil Dani haar grote waardering uiten voor de legendarische zangeres die op 7 april jongstleden 100 zou geworden zijn. De belangrijkste jazz zangeres aller tijden werkte samen met o.a. Lester Young, Louis Armstrong en Count Basie en beïnvloedde ontelbaar veel muzikanten. 

De groep speelde met groot succes een eerste concert in januari 2015 tijdens het Brusselse Marni Jazz Festival en staat deze zomer op verschillende andere jazz festivals.

En was het niet Hugo Camps die ooit zei/schreef: "Wij hebben onze eigen Billie Holiday, ze heet Dani Klein."

Dit concert is het heropeningsconcert van het Belgica Theater nieuwe stijl en de foyer CC Belgica. Na het concert is er een feestelijke drink met animatie en foodtrucks in en rond CC Belgica. 

Voor het concert om 19u is er een officiële heropening waarop iedereen welkom is. 

CREDITS

zang Dani Klein / contrabas Sal La Rocca / piano William Lecomte / trompet Tim De Jonghe