lager onderwijs

14/03/2017

THEATER

Wat is ‘thuis’? Waar is ‘thuis’? Aan welke criteria moet een ‘thuis’ voldoen? Is het een fysieke plaats of een gevoel? 

Zelf verhuisde regisseur Michai Geyzen als kind en tiener zo'n keer of 28 – hij leidde een nomadisch bestaan en kon als het moest zijn hele hebben en houden in 2 minuten bij elkaar graaien in een kleine koffer. De neerslag daarvan: verlatingsangst, bindingsangst, het verlangen naar een thuis en tegelijk de angst om ergens wortel te schieten en niet meer weg te kunnen. De angst om vriendschappen aan te gaan en daardoor eenzaam te zijn. 

 

De Passant gaat in letterlijke zin over migranten en vluchtelingen, en in figuurlijke zin over mensen die zich nergens thuisvoelen en uit vrije wil of uit noodzaak constant op drift zijn. 

 

Michai Geyzen studeerde in 2014 af aan de opleiding Master Regie aan de Toneelacademie Maastricht. Zijn masterproef Über-Ich werd gerealiseerd met de steun van Laika en bekroond door de jeugdjury met de Mu-zee-um-prijs op TAZ 2015.

 

De cast van De Passant bestaat grotendeels uit dezelfde acteurs die ook in Über-Ich meespeelden, omdat ze samen een energieke, steengoede ploeg vormen.

 

CREDITS

VAN EN MET Ephraïm Cielen, Michai Geyzen, Boris Van Severen, Robbert Vervloet, Mieke Versyp, e.a.