12/04/2018

THEATER

Drie vrouwen ontmoeten elkaar en wagen zich aan een studie over Shakespeare. Ieder heeft er zo haar eigen reden voor. Ze drinken wijn, verliezen zich in taal en onderzoeken Shakespeares vrouwenrollen in zichzelf, gaande van Lady Macbeth, over Portia en Ophelia, tot De Getemde Feeks. Naarmate de studie vordert, vermengen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd, met alle gevolgen van dien…

Drie rasactrices Sien Eggers (Eigen Kweek, De KOE, HETGEVOLG), Jessa Wildemeersch (Het nieuwstedelijk, The Actors
Studio New York, Toneelhuis) en Sofie Palmers (SKaGeN, De KOE, De Helaasheid Der Dingen) bundelen hun krachten in een wervelende Shakespeare-trip.

in de pers:
“Het contrast tussen de serieuze Shakespearestudie en het echte leven in al zijn chaos zorgt voor de nodige grappige momenten”
LOTTE PHILIPSEN, FOCUS KNACK

 

CREDITS

Concept, tekst en spel: Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch
Techniek: Koen De Saeger
Decor: Saskia Louwaard
Kostuumadvies: Kristien Van Passel
Communicatie medewerker: Lynn Meuleman
Productiemedewerker: Isabelle Vander Stockt
Eindcoaching: Jan Eelen
Productie: JESSA (les yeux bleus vzw) in samenwerking met Sofie Palmers (vzw palmers&pierlet) in co-productie met 30CC en CC Strombeek, CC ’t Vondel Halle, CC Diest

Met de steun van Stad Leuven, Provincie Vlaams-Brabant, VGC Brussel

Met dank aan Kaaitheater, GC De Kriekelaar, ResidenSien, GC De Markten, Compagnie de Koe, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, MartHa!entatief en BRONKS Jeugdtheater.