14/02/2019

THEATER

Kuiperskaai gaat de confrontatie aan met Hamlet. Ze zetten het perspectief van de vrouw centraal en leggen de focus op de destructieve relatie tussen Hamlet en zijn moeder, koningin Gertrude. Daarbij toont ze de onschuld van Gertrude en brengt haar zo naar het hart van het repertoire.

Lisaboa Houbrechts vroeg actrice Grace Ellen Barkey om de rol van de strijdende Gertrude te vertolken. Samen met haar zoon Victor Lauwers (prins Hamlet) en haar dochter Romy Louise Lauwers (Ophelia), zal die voor het eerst te zien zijn in een Kuiperskaai-productie. Daarmee plaatst Lisaboa Houbrechts de werkelijke Lauwers-Barkey familie op scene om de canonieke Hamletfamilie te vertolken. Zo probeert ze tot de essentie van de oertragedie door te dringen.

Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai maken vitaal en grillig theater, getuige de wervelende versie van Sha­kespeare's The Winter's Tale (2016) en het gedurfde 1095 (2017). Regisseur Lisaboa Houbrechts evoceert de geschiedenis in een rituele daad. Via het verbeelden van historische verhalen en klassiek repertoire onthult ze de mens in een keten van driften.

CREDITS

Tekst naar William Shakespeare 
regie en tekstbewerking: Lisaboa Houbrechts 
Vertaling: Victor Lauwers 
Met: Grace Ellen Barkey, Victor Lauwers, Romy Louise Lauwers, Lobke Leirens, Seppe Decubber, Maxime Rouquart 
Scenografie: Oscar Van Der Put 
Kostuum: Sietske Van Aerde 
Muziek: Maxime Rouquart 
Productie: Kuiperskaai, Needcompany, Toneelhuis, P.U.L.S.

AANRADERS

  • RESERVEREN do 14/02/2019 20:00
  • Belgica Theater
  • € 16
    € 12 (vrienden/-26jr)
    € 8 (Last Call! (-26jr) 1 week vooraf)
    € 1,50 (UiTPAS kansentarief)