18/10/2018

THEATER

in de pers:
- "De Roovers gaan moeiteloos over van drama naar humor" Het Nieuwsblad ****

- "Beklijvende livemuziek en een uiterst spannende plot maken van Het Bezoek een moderne tragedie eersteklas. (...) Het Bezoek prikkelt je nieuwsgierigheid en laat je aandacht niet meer los." 
Cutting Edge ****

- "Het Bezoek is een satirische kritiek op onze moderne maatschappij die zogezegd doordrongen is van de geest van het humanisme, maar au fond zelfzuchtig is en waarin morele waarden met het grootste gemak opzij worden gezet. (...) Een erevermelding gaat naar muziektheatercollectief LÂP dat voor een smaakvolle en begeesterde muzikale begeleiding zorgt. Op gezette tijden schitteren de vier muzikanten met fraaie samenzangen of een verhitte, door cello ondersteunde versie van Patti Smiths Gloria. "
De Morgen***

- "Kan je met geld alles kopen? De Roovers voeren een vijftig jaar oude satire op. Een voltreffer op de Zomer van Antwerpen. Een lekker brokje toneel waar weinig op af te dingen valt. (...) Het geoliede samenspel van dit alles maakt van Het Bezoek het beste stuk van De Roovers in jaren."
De Standaard**** 

- "Het theatercollectief De Roovers stoft op de Zomer van Antwerpen een oude waarheid af omdat ze relevanter is dan ooit. ‘Rijk kom je overal mee weg, arm moet je jezelf keer op keer verantwoorden.’"
De Tijd


45 jaar geleden vertrok Claire als arm meisje uit het verpauperde dorpje Güllen. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld voor een kort bezoek terug. De inwoners hopen dat ze het verarmde stadje zal redden. Ze belooft het stadje 1 miljard in ruil voor het herstel van het onrecht dat haar vroeger is aangedaan. Claire wenst de dood van Alfred, haar jeugdliefde. 
De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

Dürrenmatt schetst in deze tragikomedie pur sang een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistisch systeem.

Het Bezoek is een bijtende farce, u feestelijk aangeboden door de vier Roovers, Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michael Vergauwen en de muzikanten van LÂP.
Een ontroerend feest mèt veel volk vòòr veel volk. Een topcast, goede muziek en geef toe... een intrigerend verhaal. Wat zou jij doen?

CREDITS

Van en met:
- de Roovers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens & Sofie Sente ,
- en: Bert Haelvoet, Warre Borgmans & Michael Vergauwen
- LÂP: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo & Ewout Lehoucq 

naar een tekst van Friedrich Dürrenmatt

Scenografie: Stef Stessel
Dramaturgie: Bram De Sutter
Kostuums: Pynoo
Een productie van de Roovers en Muziektheater Transparant