27/10/2017

THEATER

DE FELOMSTREDEN KROON EN DEERNISWEKKENDE DOOD VAN KONING EDWARD EN ZIJN FAVORIET, JONKHEER GAVESTON, ONDER WIENS BETOVERING HIJ ZICH AFKEERDE VAN ZIJN KONINGIN EN KROONPRINS, TOT STEEDS GROTERE WOEDE VAN DE VERZAMELDE ADEL EN HET VOOR DE REST ONWETENDE GEWONE VOLK.
(vrij naar Christopher Marlowe)


Een stevige titel voor een familiaal koningsdrama vol wraakzucht en inktzwarte humor.

Wanneer Koning Edward II zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij aan het hof en binnen zijn eigen familie een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon.
Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur. Nu bewerkt Tom Lanoye het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis, oorspronkelijk geschreven door Shakespeares grote rivaal Christopher Marlowe, tot een volledig nieuw stuk.

Met o.a.: Johan Van Assche, Sofie Decleir, Peter Seynaeve, Koen van Kaam, Vincent Van Sande en een geluidsdecor van Mauro Pawlowski.

CREDITS

Met: Peter Seynaeve, Sofie Decleir, Johan Van Assche, Koen van Kaam, Vincent Van Sande, Daan Roofthooft / Fedja Haagdorens (t.b.c.)
Tekst: Tom Lanoye, vrij naar Christopher Marlowe
Regie: Jorgen Cassier 
Muziek: Mauro Pawlowski
Kostuums: Andrea Kränzlin
Techniek: David Van Hove & Thomas Cuyckens (t.b.c.)
Productie: Zuidpool
ZUIDPOOL IS Jorgen Cassier, Peter Seynaeve, Koen van Kaam, Flore Opsomer, David Cornille & David Van Hove

AANRADERS