secundair onderwijs

28/04/2017

THEATER

In de ruïnes van een land ten prooi aan angst en chaos smeedt een groepje jongeren plannen voor een betere wereld. Ze roepen Arthur uit tot hun nieuwe leider en dromen van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen trekken ze ten strijde tegen alle barbarij in de wereld. Maar aan de grenzen dreigt alweer een invasie, de liefde stelt vriendschap en trouw op de proef en spoken uit het verleden komen terug. Zal Arthur de juiste keuzes maken? En wie is Arthurs rechterhand Merlijn eigenlijk? Vriend, sluwe spindoctor of zoon van de duivel?

Merlijn of het Barre Land is een hedendaagse versie van het verhaal van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Gebaseerd op de theatertekst uit 1980 van de Duitse schrijver Tankred Dorst. Geïnspireerd op nieuwe en oude films, series en boeken en op de wereld van vroeger, nu en morgen.

Op scène staat een grote groep spelers: 14 getalenteerde jongeren tussen 12 en 22 jaar uit heel het land, die gekozen werden uit meer dan 200 kandidaten. Naast hen staat er ook een jonge popgroep op scène: Hydrogen Sea creëert een unieke soundtrack voor deze productie en speelt en musiceert live tijdens de voorstelling.

 

Sfeervol muziektheater, een meeslepend, prangende maatschappelijke vraagstukken: dat is Merlijn of het Barre Land.

De opkomende band Hydrogen Sea creëert een unieke soundtrack voor deze productie. Hydrogen Sea is de creatie van multi-instrumentalist PJ Seaux and zangeres Birsen Uçar. PJ speelt gitaar, triggert de synths en bestuurt de donkere beats. Birsen vult de eigenzinnige sound aan met haar engelachtige stem en dromerige teksten. Ze speelden al in New York, Londen, Japan, Frankrijk, Duitsland en de Benelux, en verzorgden al meermaals het voorprogramma van Selah Sue en Gabriel Rios. In 2014 brachten ze hun EP "Court The Dark" uit. Momenteel zijn bezig aan hun allereerste full album. Hun singles Wear Out, Before I Go en Only Oleanders hadden al airplay op Radio 1, Studio Brussel en MNM, en ze hebben bijna 1 miljoen plays op Spotify.

CREDITS

Tekst Tankred Dorst, e.a. 

Muziek Hydrogen Sea 

Regie Astrid Ogiers en Dirk De Lathauwer 

Dramaturgie Peter Anthonissen 

Spel 15 jongeren tussen 12 en 21 jaar. 

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de ontwikkeling van jong artistiek talent in samenwerking met meer ervaren makers. fABULEUS biedt professionele kansen vóór, tijdens en na een opleiding en probeert zoveel mogelijk aandacht te hebben voor het traject dat mensen in die tijd afleggen. De uitdagende creaties worden gepresenteerd aan een ruim publiek, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. fABULEUS werkt vanuit het Leuvense kunstenhuis OPEK en speelt niet alleen in heel Vlaanderen, maar ook steeds meer internationaal.

Hydrogen Sea is de creatie van multi-instrumentalist PJ Seaux and zangeres Birsen Uçar. PJ speelt gitaar, triggert de synths en bestuurt de donkere beats. Birsen vult de eigenzinnige sound aan met haar engelachtige stem en dromerige teksten. Ze speelden al in New York, Londen, Japan, Frankrijk, Duitsland en de Benelux, en verzorgden al meermaals het voorprogramma van Selah Sue en Gabriel Rios. In 2014 brachten ze hun EP "Court The Dark" uit. Momenteel zijn bezig aan hun allereerste full album. Hun singles Wear Out, Before I Go en Only Oleanders hadden al airplay op Radio 1, Studio Brussel en MNM, en ze hebben bijna 1 miljoen plays op Spotify.

  • vr 28/04/2017 10:00
  • vr 28/04/2017 13:30
  • Belgica Theater
  • € 6
  • Duur: 120 min
  • Maximum aantal plaatsen: 250