08/11/2018

THEATER

in de pers:
- "Er zijn voor minder stukken uitgeroepen tot machtige tragedies. Deze verdient een speelreeks tot ver voorbij de verkiezingen." Wouter Hillaert – De Standaard ****

- "Lieve Blancquaert en Greet Jacobs geven een mokerslag van formaat met deze moedermonoloog.", Els Van Steenberghe – Knack ****

Met de monoloog Misschien Marieke stappen we in het hoofd en de wereld van een pas bevallen jonge vrouw die op het punt staat de allerbelangrijkste beslissing in haar leven te nemen.

Lieve Blancquaert schreef dit verhaal over een moeder die haar kind afstaat en maakte er samen met actrice en theatermaakster Greet Jacobs een voorstelling van voor voor TAZ#2017.

Blancquaert ging hiervoor in gesprek met Oostendse moeders, die in kwetsbare omstandigheden leven. Op basis van deze verhalen schreven Jacobs en Blancquaert samen de tekst voor ‘Misschien Marieke’ en gingen ze op zoek naar een theatertaal die hen bindt.
Het resultaat is een beklijvende voorstelling over wat het betekent moeder te worden in een wereld die tegen jouw richting in lijkt te draaien.

CREDITS

Concept en tekst: Lieve Blancquaert en Greet Jacobs
Spel: Greet Jacobs

Coaching: Dirk Pauwels
Lichtontwerp: Geert Vanoorlé
Muziek: Johan Pycke
Kostuum: Kostuum: Marij De Brabandere 

Met steun van TAZ en de Provincie West-Vlaanderen