15/12/2019

FAMILIE

THEATER

In ‘MODDERS’ zien we een aantal moeders aan het werk.
In hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen echter tegen hen.

Geen enkele stoel staat recht, Geen kleedje dat nog past,
Geen enkele schaar die recht kan knippen
En iedereen is de tel kwijt.
In het leven van deze moeders is immers alles wankel.
Hun afweersysteem faalt, hun strakke plannen worden langzamerhand herleid tot moes.

Maar doorgaan zullen ze! Niks aan de hand! Alles onder controle!
Tot het bittere einde klauteren ze telkens weer uit de grootste puinhoop en redden ze zich uit de chaos die hen omringt. Zoals het een moeder betaamt….

‘MODDERS’ is een absurde komische voorstelling waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd. Want elke moeder moddert maar wat aan. Modders is een eerbetoon aan aanmodderende Moeders, een zelf relativerend monument voor het onvolmaakte moederschap. (Evelyne Coussens – De Morgen)

‘MODDERS’ is een voorstelling die gaat over moeders. Sommigen zijn er een, iedereen heeft er een. Herkenbaarheid troef! De barbaries nemen dit keer hun leven naast de scene mee op de planken. Want na enkele jaren volleerd moederschap is het hoog tijd om deze toestand kritisch te bekijken. Moeder zijn, is vandaag de dag geen evidente taak. Geplet tussen de moedermaffia’s en de welbedoelde me-time-goeroes probeert elke moeder zich staande te houden, een evenwicht te vinden tussen niet te veel en niet te weinig, niet te zuur en niet te zoet. Gebukt onder de allesverpletterende verantwoordelijkheid lachen we vrolijk onze angsten en onkunde weg.

Och, tenslotte is opvoeden nog altijd makkelijker dan afvallen.

 

Kinderen grootbrengen is niet altijd gemakkelijk. Vele ouders worstelen vaak met vragen, zorgen of onzekerheden. Huis van het Kind De Kroon wil in 2019 een aantal activiteiten op de kalender zetten om ouders een duwtje in de rug te geven. We willen ook bekend maken waar je als ouder terecht kan als het eens wat minder gaat. Praktische tips, een stevige cursus of een ontspannende en herkenbare voorstelling,…voor ieder wat wils om de batterijen op te laden!

 

CREDITS

Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel
Regie: Karolien De Bleser
Scenografie: Michiel Van Cauwelaert

 

 • RESERVEREN zo 15/12/2019 15:00
 • CC Belgica
 • € 8
  € 7 vrienden en -26j
  € 1.5 kansenpastarief
  15 punten UITPAS
 • Duur: 50 min
 • ism het Huis van het Kind De Kroon