22/02/2018

FILM

MATINEE

2017 - Verenigd Koninkrijk - Regie: Roger Mitchell
1u 46 min

In Victoriaans Engeland groeit de naïeve wees Philip op in het landhuis van zijn welgestelde voogd Ambrose. Tijdens een verblijf in Italië ontmoet Ambrose Philips nicht Rachel en trouwt met haar; vervolgens overlijdt hij onder mysterieuse omstandigheden. Philip verdenkt zijn nicht en zint op wraak. Algauw raakt hij echter volledig in de ban van de enigmatische vrouw.

Het kostuumdrama My Cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord. Maar het wordt ingewikkeld wanneer hij begint te bezwijken voor haar verleidelijke charmes.

De roman van Daphne Du Maurier (RebeccaThe Birds) wordt in een nieuw kleedje gestoken, met dank aan een enigmatische titelrol van Rachel Weisz en een fantastische scriptadaptatie van Roger Michell, die er wonderwel in slaagt om de moderne vrouwelijke psyche te verweven met een klassieke kostuumfilm. Het puntje van uw stoel bevindt zich 106 minuten onder uw staartbeentje.

Geniaal is de ambiguïteit waarmee de film gemaakt is. Pas op het allerlaatste moment kom je te weten of Rachel de bevlekte heilige maagd is of een snode gold-digger. Een spanning die men van begin tot einde magistraal weet te cultiveren en de ontlading meer dan genietbaar maakt.

  • RESERVEREN do 22/02/2018 15:00
  • Belgica Theater
  • € 6
    € 5 (Filmpas, Vriendenpas)
    € 1,5 (UiTPAS kansentarief vanaf 1/09)
  • Duur: 1u46
  • Maximum aantal plaatsen: 406