SCHOLEN

Hier vind je het aanbod voor scholen: per leeftijdsgroep kan je kennismaken met de theater- , dans - en muziekvoorstellingen, de tentoonstellingen en de workshops. Vouw het venster open en klik op de voorstelling; zo ontdek je het aanbod. Vaak is er ook al lesmateriaal om in te kijken, en beeldmateriaal om je warm te maken.  
Inschrijven voor activiteiten van CC Belgica kan via het inschrijvingsformulier op deze site. 

Het Dendermondse aanbod voor scholen (leerlingen en leerkrachten) vind je ook op www.cultuurwijzer.be. Dit nieuwe digitale platform bundelt het hele aanbod voor cultuureducatie in Dendermonde. Ga zeker eens grasduinen en ontdek het ruime aanbod voor scholen dat men in Dendermonde organiseert.  

Vragen? Contacteer veerle.degeest@dendermonde.be
Op zoek naar meer? Klik zeker ook eens door bij 'surplus', voor alle extra's (vorming, overlegmomenten, enz).


Wil je met je klas gratis met DE LIJN naar ons cultuurcentrum komen? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.


KLEUTER

Kinderen van kleins af aan in contact brengen met cultuur, daarom investeert CC Belgica bewust in een aanbod voor de peuter- en kleuterklasjes. Deze eerste kennismaking is immers zo belangrijk en bepaalt mee hoe breed de culturele horizon later wordt.

 

LAGER ONDERWIJS

Een ruime waaier aan cultuuractiviteiten (film, muziek, theater, beeldende kunst) in eigen huis. Want een bezoek aan het cultuurcentrum blijft een unieke kans, die we niemand willen ontzeggen. Daarnaast zijn er workshops en omkadering via Belgica Boeit en cultuurprojecten op school.

 

SECUNDAIR ONDERWIJS

Een staalkaart van wat een cultuurcentrum te bieden heeft: film, muziek, theater, beeldende kunsten, workshops. Zo maken 12 tot 18jarigen kennis met een divers aanbod – in schooltijd of via AVONDGASTEN - waarbij de artistieke kwaliteit steeds primeert. Zij zijn immers het kritische publiek in de heel nabije toekomst.