03/05/2017

THEATER

In het Westen lijken we ons gevoel voor religiositeit kwijt. Maar stel dat Jezus plots terug opduikt? Ontvangen we hem met pek en veren, of met open armen? SKaGen zoekt een antwoord in Uw Rijk Kome.

Valentijn Dhaenens, in de rol van vleesgeworden atheïst, gaat er de strijd aan met Mathijs Scheepers als de nieuwe Messias. Gemakkelijk wordt het niet voor een nieuwe Godsgezant op aarde. ‘Uw Rijk Kome’ is een lijdensverhaal. Want ook deze Jezus stuit op heel wat weerstand. Hij gaat de confrontatie aan met een atheïstische topintellectueel. Samen vechten ze een verbeten strijd uit om hun waarheid te verdedigen. Ze vertrekken vanuit de oerthema’s. Wat is religie vandaag waard? Hoe verhouden we ons tegenover andere religies? Hoe staat het met de sterkte van de ratio? Hoe waar is wetenschap? Om hun gelijk te halen, gaan ze ver. Tot in het absurde. Hun gevecht leveren ze in een soort testlabo. Wie of wat zette hen samen en duwt hen in testmodules? Is het een computer? God? Een tijd- en ruimteloze stem? En wat als die stem hen verlaat?

SKaGeN presenteert weer een scherpe hedendaagse voorstelling, zowel tragisch als verraderlijk vrolijk. Met ‘Uw Rijk Kome’ bouwt SKaGeN verder op thema’s die ook al aan bod kwamen in bejubelde voorstellingen als ‘La Merde’ en ‘DegrotemonD’.

CREDITS

Tekst: SKaGeN op basis van verschillende bronnen: De Ketter en De Kerkvorst, El Club, Her, Doubt, gesprekken met specialisten.
Spel: Mathijs Scheepers en Valentijn Dhaenens
Kostuum: Barbara De Laere
Decor: SKaGeN, Pieter Nys, Barbara De Laere, Inge Loyens
Dramaturgie: Clara Van den Broek, Mathijs Scheepers en Valentijn Dhaenens
Productieleiding: Karen Van Peel
Technische leiding: Pieter Nys
Lichtontwerp: Eric Engels
Zakelijke leiding: Korneel Hamers
Productie: SKaGeN
In samenwerking met DE Studio/Villanella
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap

www.skagen.be