03/05/2017

THEATER

In Uw Rijk Kome komt Jezus terug op aarde. Of toch iemand die beweert Jezus te zijn. Hij ziet er niet anders uit dan u of ik, lijkt 
wat hooghartig, vermijdt elk conflict, en beweert de toekomst te kunnen voorspellen. Hij wordt op de rooster gelegd door een rechtbank die, onder invloed van de publieke opinie, Christus’ executie zal verordenen.

SKaGeN vond inspiratie in de roman De Meester en Margarita van Michail Bulgakov. Daarin ondervraagt P. Pilatus Jezus Christus. Bulgakovs Christus is helemaal niet zo krachtdadig en onbevreesd als de evangelische figuur. Hij is grappig, laf, en manipulatief. Ook Pilatus is anders. Hij is vertwijfeld, en krijgt stilaan sympathie voor Jezus. Al helemaal als die in staat blijkt om zijn hoofdpijn even weg te nemen. Maar Pilatus kan de publieke opinie niet keren. Jezus wordt terechtgesteld.
En Pilatus zwerft 2000 jaar later nog rond over de aardbol, met helse hoofdpijn.

SKaGeN presenteert weer een scherpe hedendaagse voorstelling, zowel tragisch als verraderlijk vrolijk. Met Uw Rijk Kome bouwen ze verder op thema’s die ook al aan bod kwamen in bejubelde voorstellingen als La Merde en DegrotemonD.

CREDITS

Concept, tekst, regie en decor: Clara Van den Broek, Mathijs F Scheepers, Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
Spel: Mathijs F Scheepers en Valentijn Dhaenens
Kostuums: Barbara De Laere
Techniek: Pieter Nys
Zakelijke leiding: Korneel Hamers

foto © Serge Meester

AANRADERS

  • RESERVEREN wo 03/05/2017 20:00
  • Belgica Theater
  • € 18
    € 15 (vriendenpas, -26j)
    € 9 Last Call (- 26j, 1 week vooraf)
    € 9 (vrijetijdspas)