Surplus

Hier vinden leerkrachten, directies, cultuurgangmakers alle 'surplus'. CC Belgica biedt immers niet enkel een ruime waaier aan activiteiten voor scholen.
Met Belgica Boeit krijgen deze activiteiten (theater, film, beeldende kunsten) een kwalitatieve omkadering. 

Met vorming voor leerkrachten en uitgebreide lesmappen reiken we tools aan om de cultuureducatie in de klas te verdiepen. Met inspirerende projecten prikkelen we de creativiteit op elke school.
 

 • De extra's van Belgica Boeit staan telkens bij de respectievelijke voorstellingen vermeld en worden ook hier stelselmatig aangevuld eens de activiteiten concreter vorm krijgen.
 • De lesmappen van filmfora en voorstellingen die reeds ter beschikking zijn, zijn telkens te downloaden (rechterkolom) op de pagina van de activiteit zelf.
 • I.s.m. Erfgoedcel Dendermonde en de Leesdijk ontwikkelde CC Belgica (Cultuurdijk) het Cultuurmapje, een ringmap voor kinderen in de lagere school. Zo kunnen ze tijdens hun lagere schooltijd een persoonlijke culturele portfolio samen stellen.
 • Je kan met de klas ook een  bezoek brengen achter de schermen. Je komt er meer te weten over het reilen en zeilen in het cultuurcentrum. Onze technici laten je kennis maken met de wereld van licht, geluid, decor en je staat versteld van wat er bij een avondje theater allemaal komt kijken. Deze gratis rondleiding is een mooie inleiding op een schoolvoorstelling!
   
 • Leerkrachten die meer informatie wensen dan het lesmateriaal dat standaard wordt aangeleverd, mogen steeds contact opnemen met Veerle De Geest. We bekijken dan samen de mogelijkheden en bemiddelen graag met het gezelschap over extra omkadering. Vragen staat vrij!  
 • Leerkrachten die navorming zoeken rond kunst en cultuur, of feedback op een cultuurplan, of ideeën hebben over de invulling van een aanbod cultuureducatie voor scholen, zijn steeds welkom in het cultuurcentrum om van gedachten te wisselen. Neem contact op met Veerle De Geest.

  Heb je als leerkracht een suggestie rond vorming op vlak van cultuureducatie, aarzel dan niet Veerle De Geest te contacteren.
   
 • Surplus voor leerlingen:
  Stel in de lagere school je eigen cultuurportfolio samen met het Cultuurmapje.
  Alle eerstejaars van de Dendermondse scholen ontvangen in de maand september een gratis Cultuurmapje.
  Hieronder kan je extra invulbladen downloaden en vind je meer uitleg.
  Vragen? Contacteer Veerle De Geest