Koreaans gefermenteerde smaakmakers: Jang

Koreaans gefermenteerde smaakmakers: Jang

i.s.m. Mokja

Proef Korea aan de hand van Koreaanse recepten met lokale ingrediënten!

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'jangs', de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chillipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet én een positief effect op de gezondheid. Aan de hand van haar kersvers boek PROEF KOREA laat ze zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker. Vervang de boter bij je aardappels bijvoorbeeld eens door jang en er gaat een hele waaier aan aroma's voor je open.

Ae Jin Huys is chef bij Mokja. Ze verzorgt Koreaanse catering en pop-ups en is auteur van het boek KIMCHI.

Wanneer?

  1. wo 09
    10
    19u30 Bar Belgica
    Uitverkocht